Zetel v.z.w.:  

KBO 0408.014.464  

Documentatiecentrum
Elisabethlaan 103 C - 3200 Aarschot   

Mijn stamboom opmaken: hoe begin ik er aan ?

 

Tijdens de erfgoeddag zondag 28 april hebben we ge´nteresseerden mogen adviseren bij het beginnen opmaken van hun eigen stamboom. De begeleidende tekst met een summiere beschrijving van een geslaagde aanpak vind je op hoe begin ik eraan. In de tekst wordt ook verwezen naar een pagina met interessante links. Uiteraard is iedereen ook welkom voor meer uitleg tijdens de openingsuren in het documentatiecentrum en tijdens de activiteiten van FV afdeling Aarschot (programma hieronder).

 

 

   

Genealogisch en historisch archief in Aarschot

 

Stamboomonderzoek in Aarschot heeft vaak nogal wat frustraties tot gevolg: bronnen zijn beperkt en er is de magische grens van de Franse Revolutie. Wie hier zoekt naar voorouders vindt helaas niet vaak de nodige gegevens. Wat is er aan de hand ? In Genealogisch en historisch archief in Aarschot is een eerste antwoord te vinden.

 

 

   

Genealogische gegevens in Het Oude Land van Aarschot

 

In de bijna 50 jaren dat het Oude Land van Aarschot verscheen, werden regelmatig resultaten van genealogische opzoekingen in Aarschot en omstreken gepubliceerd. In de eerste jaargangen waren dat vooral klappers op de parochieregisters, later ook stambomen en familiegeschiedenissen. De lijst van genealogische publicaties in HOLvA, geeft een overzicht.